Zakelijke investeren in zonne-energie, waarom interessant??

Zonne-energie is een duurzame en bovendien groene manier om stroom op te wekken. Ieder jaar investeren steeds meer bedrijven in eigen zonnepanelen, -accu’s en andere producten om zonne-energie mee op te wekken en om energie op te slaan.

De investeringen voor zonne-energie zijn aanzienlijk maar de snelheid waarmee de investering wordt terugverdiend ligt hoog. Daarbij kunnen bedrijven aanspraak maken op diverse subsidies en ook geld verdienen met de opgewekte zonne-energie.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn  om te investeren in zonne-energie binnen u bedrijf, maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs.

Subsidies voor bedrijven met zonne-energie

Investeren in zonne-energie is gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar. Er zijn diverse subsidies waar u aanspraak op kunt maken: De Energie-Investeringsaftrek en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. De E.I.A. biedt 41,5% aftrek op uw investeringen. De K.I.A. kan tot 28% aftrek op uw investeringen vanaf €2.300 en tot €306.391 opleveren.

Wanneer u gaat investeren in zonne-energie dan is het raadzaam om van deze subsidies gebruik te maken. Dit maakt de investering fiscaal een stuk aantrekkelijker en goedkoper. Zo kunt u voor een veel lager bedrag een duurzame energiebron aanleggen die de komende jaren gegarandeerd veel energie op zal leveren.

Zonne-energie opwekken

De zonnepanelen wekken energie op die vervolgens in uw eigen bedrijf kan worden gebruikt. Maar tijdens zeer zonnige tijden kan het voorkomen dat u dusdanig veel energie opwekt dat uw batterijen ook bijna vol raken. Op deze momenten kunt u zelf energie naar de leverancier terugsturen. U wordt hierbij betaald per kWh. Met een grote opslag kunt u een flink bedrag bijverdienen.

Door de zonne-energie zelf op te wekken en vervolgens terug te sturen maakt u de investering nog aantrekkelijker. De duur om het terug te verdienen wordt hiermee verkort.

Hoe lang duurt het om de investering terug te verdienen?

Naast de hoge duurzaamheid van zonne-energie is de voornaamste reden dat energie een stuk goedkoper wordt. Het is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht hoe snel u de investering terugverdient. Daarbij is ook uw normale verbruik van toepassing.

Gemiddeld verdienen bedrijven hun investering binnen 4,5 jaar terug. Hierbij is het terugsturen van energie niet meegenomen. Hiermee kan de terugverdientijd met 6 maanden tot 1 jaar worden verlaagd.