Terugverdientijden Particulier

Veel zonne-energie systemen produceren nu elektriciteit voor een kostprijs lager dan men van de reguliere energiemaatschappijen betrekt. Met name wordt de milieubelasting van € 0,1013 per KWh bespaard (2017).  De sterke prijsdaling van solarpanelen in de laatste jaren, heeft er toe geleid dat zonne-energie zonder subsidie rendabel is. Hierbij bent u verzekerd van een vaste energieprijs van uw eigen zonnesysteem.

Afhankelijk van je verbruik, stroomprijs en geschiktheid van je dak is de terugverdientijd tussen de 6 en 10 jaar. Hierbij is nog geen rekening gehouden met energieprijsstijgingen in de komende jaren!

Terugverdientijden Zakelijk

Voor bedrijven met de rechtsvorm eenmanszaak of VOF zijn er terugverdientijden te realiseren vanaf 2 jaar. In de meeste gevallen ligt de terugverdientijd voor deze rechtsvormen rond de 3-6 jaar, zonder subsidie, met een financieel rendement van ongeveer 8%per jaar, over een periode van 20 jaar. Voor een B.V. ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Dit komt doordat B.V.’s relatief gezien minder winstbelasting betalen en vaak meer stroom gebruiken zodat men naar verhouding minder energie belasting per kWh betaald. Ook hierbij is nog geen rekening gehouden met energieprijsstijgingen in de komende jaren!

Zakelijk gezien zijn er fiscale voordelen die van invloed zijn op de terugverdientijd van uw zonne-energie systeem.