Salderen

Zonnepanelen leveren alleen overdag energie op, terwijl uw gebruik waarschijnlijk voornamelijk in de ochtend en avond hoog is. Ongebruikte zonne-energie wordt weer terug geleverd aan het net. Uw terug levering en uw afname mogen tegen elkaar afgestreept worden, dit heet salderen. U mag net zoveel stroom salderen als dat u gebruikt. Wij kunnen u hier meer informatie over geven mocht u dit willen.

Subsidies

Om te kijken of u in aanmerking komt voor een subsidie op uw zonnepanelen, kunt u een kijkje nemen op www.energiesubsidiewijzer.nl Hier vindt u alle informatie over de beschikbare subsidie voor zonne-energie.

Duurzaamheidslening

U kunt op www.svn.nl/particulieren/lening/duurzaamheidslening vinden of een duurzaamheidslening interessant en beschikbaar voor u is. Niet elke gemeente biedt duurzaamheidsleningen aan.

Waardevermeerdering

Als u in aanmerking komt voor een tijdelijke waardevermeerdering van uw woning door het aanschaffen van zonnepanelen kan dat oplopen tot een bedrag van wel 4000 euro. Hiervoor kunt u een kijkje nemen op www.snn.eu/waardevermeerdering .

BTW-voordeel

Op dit moment is er een regeling dat particulieren BTW terug kunnen vorderen van de investering van een zonnestroom installatie. Wij zullen dit kosteloos voor u regelen.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

U komt wellicht in aanmerking voor een Energie-investeringsaftrek. Voor meer informatie kunt u de volgende website raadplegen: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia