4 september 2021

Dit jaar wordt voor het eerst de Open Energiedag georganiseerd: op 11 september kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Ook Zonnepark Azewijn opent a.s. zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur de deuren voor het publiek.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten producenten de deuren open. Ook in Azewijn kunnen bezoekers terecht, bij het Solarpark. Meer informatie is te vinden op Daarkrijgjeenergievan.nl

Over Solarpark Azewijn

Dit zonnepark bestaat uit maar liefst 17.500 zonnepanelen die samen goed zijn voor het opwekken van 4,75Mw. Dit is gelijk aan het stroomverbruik van 1500 huishoudens.  Pfixx Solar uit ’s-Heerenberg is al sinds 2004 actief als solar specialist. Zonnepark Azewijn is het eerste zonnepark welke in Nederland gebouwd is. In 2020 heeft het gehele park een upgrade gehad. Het zonnepark is gebouwd op een voormalige vuilnisbelt en is opnieuw landschappelijk ingepast. De opgewekte energie wordt rechtstreeks afgenomen door Wienerberger, de steenfabriek in Azewijn.

Praktische informatie
Solarpark Azewijn is te vinden aan de Reefweg in Azewijn. Van 9.00 – 16.00u bent u van harte welkom om te komen kijken en te ervaren. Onze experts staan voor u klaar om u alle informatie te geven.


Over de Open Energiedag
De Open Energiedag is een initiatief van De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl